|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
goust
|
Tytuł: Bankomaty Napisane: 18 kwi 2010, 20:28 |
|
|
|
Co myślicie o ilości bankomatów w naszym kraju. Osobiście uważam, że w dużych miastach może i ich nie brakuje...ale w małych miejscowościach tak. Ostatnio pojechałam do mojego rodzinnego miasteczka i chciałam wypłacić trochę gotówki, i cóż musiałam chodzić po całym mieście, żeby znaleźć chociaż jeden bankomat( oczywiście nie był z mojego banku, więc prowizja też była spora ;/ )
A co Wy myślicie o ilości bankomatów w Polsce, czy rzeczywiście jest wystarczająca ?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Janek
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 18 kwi 2010, 22:45 |
|
|
|
bankomatów jest sporo, a banki rezygnują z instalacji nowych na rzecz bankomatów mobilnych. Najważniejszą rzeczą jest umożliwienie klientom wypłaty z każdego bankomatu bez prowizji.
|
|
| Góra |
|
 |
|
arika
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 19 kwi 2010, 22:54 |
|
|
|
Mam nadzieje, że już wkrótce wypłata z każdego bankomatu będzie realizowana bez prowizji, ponieważ aktualne prowizje są zbyt wysokie. Bo rozumiem pobieranie od jakiejś sporej sumy prowizji, ale jeśli wypłacam 50 zł. a pobierają mi 5 zł. to niestety nieporozumienie.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Inwestor
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 23 kwi 2010, 22:30 |
|
|
|
prowizja zawsze istnieje, kwestia tego kiedy ją zapłacimy - czy od razu przy wypłacie czy będzie ukryta w opłacie miesięcznej za konto lub niższym jego oprocentowaniu - w życiu nie ma nic za darmo!
|
|
| Góra |
|
 |
|
Janek
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 25 kwi 2010, 21:32 |
|
|
|
tylko dlaczego o tym nie mówią w reklamach? mamy prawo to wiedzieć!
|
|
| Góra |
|
 |
|
goust
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 05 maja 2010, 21:47 |
|
|
Dokładnie! Wiem reklamy są po to, żeby reklamować... No ale nie można przecież tak nabijać ludzi. Niektóre warunki umów w bankach są napisane tak "małym druczkiem" że nie można go przeczytać 
|
|
| Góra |
|
 |
|
kamyk
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 05 maja 2010, 22:53 |
|
|
|
Tylko błędem osoby podpisującej umowę jest niedoczytanie tego najdrobniejszego druczku, który powinno się czytac wg mnie kilkakrotnie (ze względu na zawiłość tekstu). Część reklam w TV prezentuje możliwości wypłat w dowolnych bankomatach. Nie wiem jak to jest w umowie, ale mam wrazenie ze podobnie jak w np mBanku - gdzie darmowe wyplaty są w bankomatach BZ WBK, EuroCash, mBanku i paru innych. Jednym słowem w sieci. Zauważyłem też na stronie swojego banku że jest możliwe wykupienie "pakietu" korzystania z wszystkich bankomatów bez prowizji za x zł miesięcznie. Troche to dziwne, ale spokojnie poczekajmy jeszcze troszkę i jak wszystkie banki będą takie coś oferowały to część z nich będzie chciała być "lepsza" więc prowizje za korzystanie z bankomatów zostaną zniesione. Wszystko kwestią czasu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
chillo
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 11 maja 2010, 14:21 |
|
|
prowizje jak już wyżej zostało napisane, w ten czy inny sposób bank sobie odbije na kliencie :/ ja jestem raczej zwolennikiem rozwiązania, w którym mam bezpłątne wypłaty z bankomatów mojego banku (pekao) a pozostałe płatne, w sumie przy tej ilości bankomatów nie muszę kombinować, zawsze znajde gdzieć ściane ze znakiem żubra 
|
|
| Góra |
|
 |
|
kamyk
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 14 maja 2010, 14:58 |
|
|
|
Gorzej jak pojedziesz do jakiegoś małego miasteczka i tam nawet żubr nie zawita...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Bankomaty Napisane: 08 cze 2010, 23:41 |
|
|
|
Uważam że jest ich wystarczająco. W mojej okolicy mam 3 Pekao SA i jeden Spółdzielczy. A miasteczko nie jest duże.
_________________ www.planetarnia.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|