|
Teraz jest 18 maja 2012, 21:29
|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
blisko
|
Tytuł: Alternatywa dla Offica Napisane: 08 lut 2011, 18:25 |
|
|
|
Poszukuję atrakcyjnej alternatywy dla oprogramowania Office od Microsoftu. Bardzo zależy mi, by było to oprogramowanie z dostępem online do danych (pliki powinny być trzymane na serwerze). Znalazłem dwie opcje - Zoho i Docs od Google (w drugim przypadku to chyba tylko edytor tekstu). Czy znacie inne programy? Z tych dwóch które jest lepszy?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Koszałka
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 09 lut 2011, 18:46 |
|
|
Nie znasz Open Office? To darmowe oprogramowanie, tylko nie wiem czy nie wymaga płatności przy wersji dla firm. Jest bardzo podobne do zwykłego Office. Inna ciekawa propozycja to http://www.biznespakiet.pl/Zoho-Business.html czyli pakiet oprogramowania Zoho. W tym wypadku już płatny, ale rozwiązanie dosyć innowacyjne - dostęp do niego masz online i równocześnie kilka osób może pracować na jednym pliku
|
|
| Góra |
|
 |
|
wakan
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 10 lut 2011, 18:28 |
|
|
|
Openoffice to chyba najlepsza opcja jeśli chodzi o tego typu edytor tekstu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
blisko
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 10 lut 2011, 19:17 |
|
|
|
OpenOffice nie jest dla mnie intuicyjny. Próbowałem się na niego przerzucić, ale jakoś zupełnie nie mogłem - chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do Worda. We writerze od Zoho spodobało mi się właśnie to, że program jest tak bardzo podobny do edytora tekstowego od Microsoftu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
wakan
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 11 lut 2011, 18:11 |
|
|
W druga strone też działa, jak dużo pracujesz w openoffice to word wydaje sie jakiś pokręcony. No i Openoffice nie kosztuje 700zł 
|
|
| Góra |
|
 |
|
blisko
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 14 lut 2011, 20:39 |
|
|
Rozmawiamy o wersji przeznaczonej dla biznesu. Open Office może nie spełnić wszystkich moich oczekiwań, chociaż darmowy, więc mogę go wypróbować. Testuję również pakiet dla Biznesu Zoho, ten wskazany wcześniej http://www.biznespakiet.pl/Zoho-Business.html Coś na pewno wybiorę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bossross
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 14 mar 2011, 12:44 |
|
|
|
nie mam zbytniego rozeznania w tej dziedzinie od wieków korzystałem z worda. raz musiałem skorzystać z openoffice i muszę powiedzieć, że zupełnie nie mogłem się w nim odnaleźć. Według mnie, jego jedyna przewaga nad microsoftem to właśnie darmowość.
|
|
| Góra |
|
 |
|
wakan
|
Tytuł: Re: Alternatywa dla Offica Napisane: 23 mar 2011, 23:59 |
|
|
|
To zalezy co ktoś robi, mi np wygodniej w OO, a w wordzie 2007 to juz wogóle nic nie umiem zrobic...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|