|
Teraz jest 18 maja 2012, 21:34
|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Szefunio
|
Tytuł: Grupowe zakupy. Napisane: 03 cze 2010, 06:54 |
|
|
|
Ostatnio zauważyłem, przynajmniej w prasie jest to mocno "pompowane", że pojawił się trend na zakładanie serwisów umożliwiający internautom grupowe zakupy. Czytałem, że w Stanach jest to mocno popularne, jednakże ciekaw jestem jak to się będzie dotyczyło polskich realiów.
|
|
| Góra |
|
 |
|
jackx
|
Tytuł: Re: Grupowe zakupy. Napisane: 08 cze 2010, 22:54 |
|
|
|
Na niektórych forach widziałem u nas widziałem tego typu akcję, tyle, że raczej nikt tego nie organizował dla własnych zysków poza zdobyciem towaru dla siebie w niższej cenie. Szefunio, mógłbyś zapodać jakieś linki do przykładowych serwisów?
| Góra |
|
 |
|
Prezes
|
Tytuł: Re: Grupowe zakupy. Napisane: 22 cze 2010, 01:40 |
|
|
|
Jeśli jest popyt to jest podaż. Przede wszystkim takie oferty stanowią bardziej promocję i reklamę, pokazanie że taka oferta istnieje na rynku aniżeli na zysk. A linki mógłbyś zapodać.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Szefunio
|
Tytuł: Re: Grupowe zakupy. Napisane: 23 cze 2010, 16:41 |
|
|
|
M.in. gruper.pl lub też CityDeal.pl - który został przejęty przez największą tego rodzaju firmę amerykańską groupon.com, który działa też jako groupon.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
MarcoPolo
|
Tytuł: Re: Grupowe zakupy. Napisane: 24 cze 2010, 07:17 |
|
|
|
Przyznam, że sam ostatnio skorzystałem z CityDeal w moim mieście. Ciekawy pomysł i sądzę, że może się przyjąć na polskim rynku, szczególnie że Polacy są chwytliwi na różnego rodzaju promocje.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|