|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
pasek
|
Tytuł: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 18 lip 2011, 21:49 |
|
|
Czy praca przy komputerze może zapewnić nam przyszłość? Słyszem, że co raz więcej ludzi zaczyna zarabiać właśnie w taki sposób. Sam ostatnio zainwestowałem w kilka poradników na ten temat i wydaje mi się to dość ciekawa.Co wy o tym myślicie?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Mojito
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 19 lip 2011, 11:48 |
|
|
pasek napisał(a): Czy praca przy komputerze może zapewnić nam przyszłość? Słyszem, że co raz więcej ludzi zaczyna zarabiać właśnie w taki sposób. Sam ostatnio zainwestowałem w kilka poradników na ten temat i wydaje mi się to dość ciekawa.Co wy o tym myślicie? Oczywiście. Wszędzie teraz pracuje się na komputerze Natomiast jeżeli chodzi Ci o zarabianie w internecie to raczej kiepski pomysł
|
|
| Góra |
|
 |
|
sirius
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 22 lip 2011, 14:36 |
|
|
Również tak uważam. Teraz coraz więcej rzeczy można robić przez internet, są videorozmowy i różne inne rozwiązania, więc wydaje się to korzystne. Minus jest taki, że z badań wynika, że pracowanie z domu źle wpływa na godzenie życia rodzinnego z zawodowym, bo nie masz wyraźnej granicy między czasem przeznaczanym na pracę i na dom. Ale może dla niektórych osób jest to dobre rozwiązanie. W taki sposób również radzą sobie kobiety z dziećmi 
|
|
| Góra |
|
 |
|
Mojito
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 22 lip 2011, 14:43 |
|
|
sirius napisał(a): Również tak uważam. Teraz coraz więcej rzeczy można robić przez internet, są videorozmowy i różne inne rozwiązania, więc wydaje się to korzystne. Minus jest taki, że z badań wynika, że pracowanie z domu źle wpływa na godzenie życia rodzinnego z zawodowym, bo nie masz wyraźnej granicy między czasem przeznaczanym na pracę i na dom. Ale może dla niektórych osób jest to dobre rozwiązanie. W taki sposób również radzą sobie kobiety z dziećmi  Z tym godzeniem to różnie bywa. Znam takich, którzy chwalą sobie taki system. Szczególnie w dużych miastach gdzie dojazd do pracy/biura zajmowałby min. godzinę z jedna stronę. Ale skoro badania mówią inaczej to nie wypada mi z nimi polemizować 
|
|
| Góra |
|
 |
|
karski
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 05 mar 2012, 17:00 |
|
|
|
To będzie przyszłość - praca przed komputerem.
_________________ Najlepsze forum tarnowskich studentów - pwsz tarnów ! Dołącz już teraz i bądź dobrze poinformowany i przygotowany na studia.
|
|
| Góra |
|
 |
|
goro
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 28 mar 2012, 10:14 |
|
|
|
Tak czy inaczej może to być dobre rozwiązanie dla matek, które nie chcą opuszczać dzieci zaraz po macierzyńskim. Praca nawet na pół etatu z domu może korzystnie wpłynąć na ponowne wdrożenie się w sprawy firmy i jednocześnie nie opuszczenie dziecka.
|
|
| Góra |
|
 |
|
stark
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 05 kwi 2012, 11:26 |
|
|
Zgadzam się z goro. I nie chodzi tu tylko o branże typowo e-commerce. Pracuję w przemyśle drzewnym i moja koleżanka właśnie jest na macierzyńskim. Na pół etatu pracuje z domu przed kompem - łączymy się przez skype i kamerkę w razie pilnej potrzeby. Rozwiązanie sprawdza się. _____________________ Fachowa obróbka drewna
|
|
| Góra |
|
 |
|
Sampan
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 06 kwi 2012, 16:33 |
|
|
|
Może i praca przez net jest ok, ale kiedy szef nie składa ci nawet życzeń na święta, bo to firma w której nic nie osiągniesz, a o premii możesz zapomnieć nawet jak zgłaszasz cenne pomysłu. Często zamiast marchewki dostaje się batem po plecach.
_________________ Zlecenia Ogłoszenia
|
|
| Góra |
|
 |
|
daknez
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 16 maja 2012, 15:09 |
|
|
|
Praca przy komputerze daje nam sporo możliwości. Praca jako freelancer pozwala na dowolne dobieranie godziny pracy i wybieranie ofert. Co z tego, że nie zrobi się kariery w korporacji skoro będzie się pracować na własną rękę bez większego stresu?
_________________ Project management software Zarządzanie Projektami
|
|
| Góra |
|
 |
|
Sampan
|
Tytuł: Re: Praca przy komputerze pomysłem na przyszłość? Napisane: 16 maja 2012, 16:00 |
|
|
|
Póki freelancer młody to nie myśli o etacie, ale potem? Firma opłaca składki emerytalne a młody człowiek pracując na umowę o dzieło zapomina odkładać na prywatną emeryturę no i potem ma duży problem.
_________________ Zlecenia Ogłoszenia
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|