|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
GoForIt
|
Tytuł: promocja firmy w Internecie Napisane: 30 lis 2009, 01:49 |
|
|
|
|
Witam. Trafiłam na to forum przypadkiem szukając for o tematyce promocji formy. Zastanawiam się bowiem nad ogłoszeniem się w firmy.net. Czy ktoś korzystał z tej formy promocji? Wiem, że z punktu widzenia klienta - mnie - jest to bardzo opłacalne, bo możemy korzystać z ich reputacji i odbiorców oraz partnerów dużego portalu, który dzięki temu ma wielu odbiorców i który dba o to, by nasze ogłoszenie trafiło do konkretnej grupy docelowej. Wiem to jednak głównie z teorii i kilku „zeznan” ludzi, którzy korzystali;) Chciałabym poznać wasz doswiadczenia i opinie związane z ogłaszaniem się w Internecie. Jakie macie do tego podejście? Czy reklama w sieci to dla Was standard, czy urozmaicenie?
|
|
| Góra |
|
 |
|
mkamil
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 30 lis 2009, 12:59 |
|
|
Witam serdecznie, Jeżeli chodzi o obecność w różnego rodzaju katalogach branżowych czy spisach firm w formie odpłatnej, polecam dokładnie prześledzić wszystkie za i przeciw. Katalogi branżowe czy spisy firm - owszem, skupiają ogromną liczbę podmiotów gospodarczych, ale ludzie w poszukiwaniu towarów/usług korzystają głównie z wyszukiwarki internetowej, która poprzez pozycjonowanie czy linki sponsorowane jest w stanie wesprzeć sprzedaż określonego produktu/usługi. Reklama w internecie to nie standard czy urozmaicenie. Spokojnie można stwierdzić, że to dzisiaj konieczność szczególnie dla nowo powstałego przedsiębiorstwa. Samą już reklamą możemy nazwać stronę internetową, która przeważnie w pierwszej kolejności "kontaktuje" się z klientem. Reklama internetowa to także wcześniej wymienione linki sponsorowane, pozycjonowanie, e-mailing, barter, marketing szeptany ;-), etc. Pozdrawiam ModKamil -- Biznes i Firma http://www.biznesinwestycje.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Manolo
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 05 gru 2009, 14:28 |
|
|
|
Potwierdzam słowa mkamila. Dodam jeszcze tylko od siebie, że możesz pomyśleć nad reklamą w systemie reklamy kontekstowej. Od siebie polecam system adwords - jest to system wyszukiwarki google i system adkontekst. Są to dobre programy wszystko ustalasz sam zaczynając od kosztów a kończąc na tym w jakich krajach, regionach reklama ma się wyświetlać.
_________________ http://najkredyt.blox.pl/html
|
|
| Góra |
|
 |
|
Edula
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 28 kwi 2010, 15:32 |
|
|
|
Ze swojej strony polecam tani sposób na zbudowanie korzystnego wizerunku lokalnego dla firmy szczegóły :http://edula.pl/pages/show/program-firma-z-klasa
|
|
| Góra |
|
 |
|
MariuszT
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 26 sty 2011, 17:00 |
|
|
Cześć i czołem. Ja swoją firmę dodałem prawie do wszystkich katalogów o wysokiej renomie w necie, zbudowałem w miarę wysoką pozycje w wyszukiwarkach dzięki temu. Na pozycjonowaniu w miarę się znam, więc to umiałem zrobić samemu. Długo trwało, ale ostatecznie jestem zadowolony. Z drugiej strony korzystam z linków sponsorowanych. Na tym niestety nie znam się ni w ząb, więc korzystam z pomocy agencji marketingowej Sembox z Łodzi. Działam w Warszawie, w Łodzi byłem tylko raz podpisać umowę. Ogólnie wszystko sprawnie działa zdalnie. Dzięki linkom sponsorowanym, samemu decyduję ile wydaję na reklamę, jak ma brzmieć reklama i gdzie ona się wyświetla. Korzystam z linków sponsorowanych w Google Adwords, OnetBoksy oraz w NetSprint. Odpalam kampanię tylko kiedy firma prowadzi akcje promocyjne, lub większe wyprzedaże. W sumie jeszcze się na tym nie zawiodłem. Mam wysoki zwrot z inwestycji. Pod tym linkiem możecie znaleźć więcej informacji na temat linków sponsorowanych i tek agencji: linki sponsorowane. Jakby ktoś miał pytania na temat linków sponsorowanych to zapraszam do pytania tutaj, lub przez PM. Chętnie odpowiem, czy pomogę.
|
|
| Góra |
|
 |
|
raulq7
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 28 maja 2011, 15:52 |
|
|
Uważam,że warto promować swoją działalność za pośrednictwem specjalnych portali konsumenckich które doskonale się do tego nadają np. http://wartobyc.pl/ Dzięki nim uzyskujemy darmową reklamę, na którą trafiają wyselekcjonowani odbiorcy, na którym nam zależy. Poza tym warto skorzystać z reklamy w wyszukiwarce google, poprzez program Adsense i wszelkich możliwości obniżenia kosztów takiej kampanii, które oferują strony takie jak: http://www.kupony24.net/
|
|
| Góra |
|
 |
|
b2bdeal
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 06 cze 2011, 00:40 |
|
|
Katalog firm nie przyniesie Tobie klientów. Jeśli sprzedajesz produkty dla firm zamiesc swoje ogłoszenie na http://www.b2bdeal.pl gdzie codziennie Twoja oferte może zobaczyc kilka tysiecy firm.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bogussia
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 08 sie 2011, 14:35 |
|
|
jeśli chodzi tobie o reklamie w internecie, polecam tobie firmę www.interv.pl najskuteczniej reklama moim zdaniem są linki sponsorowane tak samo pozycjonowanie ale na efekt trzeba czekać
_________________ interv.pl, pozycjonowanie
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 20 sie 2011, 11:14 |
|
|
JA polecam http://mywpis.plDodaj swoją firmę i bądź zauważalny w sieci  Skuteczna i dobra reklama. Wszystkie firmy w jednym miejscu, zawsze możemy coś stworzyć co będzie wypałem w sieci.
_________________ www.planetarnia.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
nagano
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 05 wrz 2011, 11:06 |
|
|
Jeżeli chodzi o masowe dodawanie do katalogów to radzę uważać. Szczególnie jeżeli miałoby to wyglądać w ten sposób, że w każdy z nich wklejane byłyby te same treści. Wujek google nie śpi, a jak zbanuje domenę to będzie "po ptokach". Dla tych co mają odłożone środki na budowę marki w internecie polecam spróbować biznespakiet, bo są solidni w tym co robią. W internecie pamiętajcie o social media i trendach tam panujących. Traficie w gusta użytkowników to uda się ich pozyskać 
|
|
| Góra |
|
 |
|
krzysztof87
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 08 wrz 2011, 11:48 |
|
|
nagano napisał(a): Traficie w gusta użytkowników to uda się ich pozyskać  A to właśnie najtrudniejsza część pracy 
_________________ http://www.rankingmlm.com
|
|
| Góra |
|
 |
|
Minor25
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 27 paź 2011, 14:55 |
|
|
|
Nie warto się ładować w takie katalogi, a już na pewno nie w chwili kiedy ktoś karze za to płacić.
Lepiej zająć się pozycją strony w google bo ludzie tam szukają informacji o firmie. A jeżeli stronki nie ma, to warto ja stworzyć.
Co do pozycjonowania, to polecam skorzystać z Adder'a. Jest to takie narzędzie, które większość pracy robi własciwie za nas. Fajna sprawa. Efekty też niezłe.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Webster99
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 03 lis 2011, 18:27 |
|
|
|
Jeżeli chodzi o katalogi to zbyt duża ilość w krótkim czasie nie jest koniecznie dobrym rozwiązeniem bo google może nałożyć na stronę bana i wymazać całą historię. Proponuję spokojne pozycjonowanie na własną rękę za pomocą Adder`a najlepiej wersji 8. Efekty przyjdą.
|
|
| Góra |
|
 |
|
mkrawczykowski
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 29 lis 2011, 12:13 |
|
|
|
| Góra |
|
 |
|
zosiasamosia
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 07 gru 2011, 12:07 |
|
|
|
Rownież uwazam, ze katalogi firm to nic dobrego. Najlepiej wypozycjonowac swoja strone. Faktycznie Adder jest do tego dobrym narzedziem, ale ja polecam jego najnowsza wersje Adder 8.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Oleeek31
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 15 gru 2011, 02:24 |
|
|
|
Fakt, może nie warto być we wszystkich dostępnych w sieci katalogach. Ale nie uważacie, że warto figurować przynajmniej w jednym?
|
|
| Góra |
|
 |
|
karski
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 21 gru 2011, 00:57 |
|
|
Warto zacząć od katalogów firm bezpłatnych, potem Google Maps, dopiero potem panoramy firm i inne większe strony 
_________________ Najlepsze forum tarnowskich studentów - pwsz tarnów ! Dołącz już teraz i bądź dobrze poinformowany i przygotowany na studia.
|
|
| Góra |
|
 |
|
tania
|
Tytuł: Re: promocja firmy w Internecie Napisane: 06 lut 2012, 13:38 |
|
|
Czy ktoś może powiedzieć mi coś bliżej o Adderze. Nie mam dużej wiedzy na temat pozycjonowania więc boję się, że noie dam sobie rady z obsługą. Co prawda na ich stronie www.seoadder.info piszą, że nawet amator sobie poradzi ale wolałabyn to usłyszeć od kogoś kto tego programu używa.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 18 ] |
|