|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 20 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
goust
|
Tytuł: Konkursy jako reklama? Napisane: 14 kwi 2010, 20:48 |
|
|
|
Co myślicie na temat reklamowania stron, for, portali przez konkursy? Jak dla mnie ciekawe konkursy to też ciekawa reklama, która przyciąga nowych użytkowników, jak i zachęca starych do większej aktywności, przez co możemy osiągnąć swój pierwotny cel. Jakie jest Wasze zdanie?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Bankier
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 28 kwi 2010, 22:43 |
|
|
|
świetny pomysł, buduje przywiązanie uczestnika konkursu do producenta/wyrobu. Szkoda, że większość konkursów jest ustawiana...
|
|
| Góra |
|
 |
|
milhels
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 05 maja 2010, 21:31 |
|
|
|
No niestety bardzo często teraz organizatorzy takowych konkursów robią rozgłos wokół nagród. Często są naprawdę zachęcające, ale niestety nie do zdobycia. Ale tak czy siak, zdarzają się i uczciwi, którzy faktycznie nagrody rozdają. I dla mnie to świetna forma reklamy.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Mart
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 06 maja 2010, 22:35 |
|
|
|
zgadzam się z milhes. Zdaje sobie sprawe jak internet ma wielka władzę, ale ja wierzę, że sa ludzie uczciwi. Może to moja naiwność, ale bedac na forum zapoznajac sie z informacja, poznaje marke, warunki przedsięwzieć i mam wolna wolę do podjęcia próby uczestnictwa bądz nie.
|
|
| Góra |
|
 |
|
kamyk
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 07 maja 2010, 22:51 |
|
|
|
Z doświadczenia w handlu internetowym wiem że z tą uczciwością nie jest tak pięknie i gładko jakby się mogło wydawać. Wiele stron oferuje konkursy za nagrody. Np za największą liczbę wejść na stronę dostaje się pendriva, odtwarzacz mp3. Jeśli chodzi o drobne nagrody fundowane przez wielkie firmy czy nawet korporacje to pewność otrzymania takiego prezentu jest wysoka, jeśli jednak portale internetowe oferują super wypasione iPhone`y czy konsole PSP to wiadomo że to jakiś przekręt, a osoby zaangażowane w produkcję strony zgarniają wszystkie łupy. Jedynie od czasu do czasu rzucą szaremu człowieczkowi cos bardziej wartościowego by wyglądało to w miarę wiarygodnie. Ogólnie sam takich konkursów nie popieram.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Mart
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 10 maja 2010, 16:16 |
|
|
|
a takich ktore wymagaja juz wiekszgo zaagazowania od osoby zainteresowanej ;> przygotowania czegos? bo samo bierne wchodzenia czy klikanie rzeczywiscie jakos tak mi śmierdzi..
|
|
| Góra |
|
 |
|
kamyk
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 11 maja 2010, 11:25 |
|
|
|
Na każdy konkurs znajdzie się jakiś nieuczciwy wynalazek by dane "zabezpieczenia" lub inne ograniczenia obejść. Wszystko jest kwestią pomyślunku i dobrych znajomości w przypadku gdy nie ma się "znajomego informatyka". Jeśli chodzi o przygotowanie czegoś to już lepiej choć i tak przeważnie Ci co organizują konkurs pierwsze 2 miejsca mają już obstawione... Zawsze jest ryzyko. Ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyska.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 08 cze 2010, 19:13 |
|
|
Sam z takiego rozwiązania często korzystam. Pieniądze za aktywność itd lub wartościowe nagrody. Na pewno zachęcają bo sam jako user często bawię się w takie konkursy, nic nie szkodzi  Można spróbować.
_________________ www.planetarnia.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
chemik
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 30 paź 2010, 10:48 |
|
|
|
Pomysł całkiem fajny, ale jak już wspominali przedmówcy - zbyt wiele firm oszukuje użytkowników w ten sposób. W rzeczywistości zdobycie nagrody graniczy czasem z cudem, bo albo nie istnieją albo trafiają w ręce podstawionych ludzi. Ale po jakimś czasie taka polityka może zaszkodzić pomysłodawcom, którzy boleśnie się na tym przejadą.
|
|
| Góra |
|
 |
|
blisko
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 13 sty 2011, 16:38 |
|
|
Wiele na tym ujechać nie można 
|
|
| Góra |
|
 |
|
wakan
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 19 sty 2011, 23:09 |
|
|
|
Konkurs byłby dobrą formą reklamy gdyby nie panująca na świecie nieuczciwość na każdym kroku...
|
|
| Góra |
|
 |
|
mary25
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 16 mar 2011, 16:53 |
|
|
|
Konkursy są świetną formą rewklamy i to zarowno dla danej strony jak i sponsora nagród. Jeśli jeszcze organizowane sa cyklicznie to można liczyć na dużą liczbę użytkoników naszego serwisu. Dla sponsorów/reklamodawcó też jest to dużo bardziej atrakcyjna forma reklamy niż tradycyjny display.
|
|
| Góra |
|
 |
|
wakan
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 23 mar 2011, 23:36 |
|
|
|
Ale i tak wygrywa ktos podstawiony, a to osłabia zaufanie.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bossross
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 05 kwi 2011, 12:53 |
|
|
|
Niekoniecznie, są ludzie co oszukują, ale są też tacy co sobie przeliczą i są skłonni wydac na nagrodę, kiedy moga z tego czerpać o wiele większą korzyść. Według mnie takie konkursy to abrdzo dobry pomysł. Wielu ludzi, mimo że zakłada, iz konkurs może być ustawiony, lubi zaryzykowac, gdy koszt udziału w konkursie jest znikomy, a Ty i tak możesz osiągnąć swoje generując ruch i zainteresowanie. Jak dla mnie gra warta świeczki i bardzo dobry pomysł.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bear007
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 16 sie 2011, 18:24 |
|
|
|
Ja nie wierzę w te konkursy na Facebooku w których są takie kosztowne nagrody. Tych firm na to nie stać! Ale moja agencja marketingowa Websoul zajmująca się marketingiem społecznościowym pokazała mi przykład funpage gdzie sprzedawczyni daje non-stop jako nagrody kolczyki ręcznie robione. I rzezywiście one docierają do ludzi z tego co pisza w komentarzach.
Takze ja jestem jak najbardziej za. Poza tym juz teraz nawet bez konkursu Facebook daje stronie tyle odwiedzających co Google i ci z Facebooku spędzają 2 raz wiecej czasu na mojej stronie niż z Google.
|
|
| Góra |
|
 |
|
mkrawczykowski
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 07 lis 2011, 23:27 |
|
|
Widziałem ciekawą akcję z tymi kolczykami (lub z innymi, nie pamiętam) właśnie na FB. Wzięcie udziału w konkursie polegało na kliknięciu linka czy czegośtam na profilu sklepu, co powodowało pojawienie się na tablicy uczestnika informacji, że bierze udział ww konkursie i że może wygrać kolczyki. I jak działało? Wśród moich koleżanek kilka z nich brało udział - akcja, sądząc po ilości 'Like it!' na profilu firmy dawała im coraz więcej fanów i pewnie klientów też. Nawet, jeśli kilka osób co jakiś czas coś wygrało, to i tak nie jest to aż taki koszt, żeby się nim przejmować. Można? Można.  Aha, już wiem, to jest Fabryka Kolczyka: https://www.facebook.com/fabrykakolczykana chwilę obecną ponad 135 "lajków".
_________________ Mam prośbę do internautów - wypełnijcie, proszę, taką krótką ankietę: http://emarketing.krawczykowski.net.pl/ankieta/
Dla szukających pomysłu na biznes: http://pomysl-na-biznes.krawczykowski.net.pl/
|
|
| Góra |
|
 |
|
wojtek923
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 20 lis 2011, 16:02 |
|
|
|
przy takich kolczykach czy innych niedrogich produktach FB to aż stworzone narzędzie do reklamowania się za pomocą konkursów. Małe koszty takiego konkursu, ale doskonała reklama.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Oleeek31
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 06 gru 2011, 23:31 |
|
|
|
I to jest najlepszy przykład na to, że wcale nie musi wygrywać osoba podstawiona. Ludzie chętnie uczestniczą w konkursach. Poza tym to buduje przywiązanie i sympatię.
|
|
| Góra |
|
 |
|
karski
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 09 lut 2012, 13:32 |
|
|
Jest to dobra inicjatywa, lecz najpierw trzeba jakoś ludzi poinformować o tym konkursie... _____________________ księgarnia internetowa
|
|
| Góra |
|
 |
|
Sampan
|
Tytuł: Re: Konkursy jako reklama? Napisane: 21 lut 2012, 16:30 |
|
|
|
Konkurs - pytanie jedna nagroda a spora czy mnóstwo o mniejszej wartości.
No ja bym zawsze wybierał to drugie, ale też jest ryzyko, że ludzie będą odwiedzać strony tylko dla nagród (0 nagród=zero wejść). Poza tym co to musiałyby być za nagrody? Bilety do kina, kolacja itd odpada bo to można kupić na serwisach zakupów grupowych za grosze.
_________________ Zlecenia Ogłoszenia
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 20 ] |
|