|
Teraz jest 18 maja 2012, 23:08
|
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
lukasz81
|
Tytuł: Jak ograniczać koszty podróży służbowych. Napisane: 28 cze 2011, 19:50 |
|
|
|
Witam, mam pytanie jak radzicie sobie z kontrolowaniem i planowaniem podróży służbowych swoich i pracowników? Mam czasami wrażenie, że pracownicy zwiększają koszty i czas przejazdu zle planując podróż (uzywają głównie busów i PKP). Jakie są Wasze doświadczenia?
|
|
| Góra |
|
 |
|
katrin
|
Tytuł: Re: Jak ograniczać koszty podróży służbowych. Napisane: 05 lip 2011, 13:29 |
|
|
|
Zazwyczaj jak mam gdzieś wyjechać w sprawach biznesowych to sama sobie planuje taką podróż żeby jak najmniej wydać i żeby warunki były w miarę dobre. Przede wszystkim zwracam uwagę na hotel. Zanim gdzieś pojadę siadam przed komputerem i szukam w tym mieście tanich hoteli. Np za tydzień jadę do Poznania i znalazłam Hotel Włoski który jest położony w centrum miasta i mam 3 minuty pieszo od starego browaru, 10 minut pieszo od starego rynku czyli tam, gdzie mam spotkanie i tutaj już oszczędzam np na taxi. Do tego dostaje kawę i herbatę za darmo przez 24h i płacę za dwuosobowy pokój 99zł za osobę. Musisz patrzeć na każdy szczegół. Ja mam już w tym wprawę, ponieważ nie uśmiecha mi się wydawać nie wiadomo ile pieniędzy na podróż służbową
|
|
| Góra |
|
 |
|
Olaff
|
Tytuł: Re: Jak ograniczać koszty podróży służbowych. Napisane: 01 sie 2011, 14:29 |
|
|
|
Zazwyczaj organizujemy wyjazd samochodem służbowym. Oszczędza się przy tym dużo czasu. Nocujemy w niedrogich, ale komfortowych hotelach np tak jak poprzedniczka polecam Hotel Włoski zawsze bierzemy podwójne pokoje, ponieważ wiadomo, że zakwaterowanie w takim pokoju jest tańsze niż każdy miałby spać w jedynkach.
|
|
| Góra |
|
 |
|
edekk
|
Tytuł: Re: Jak ograniczać koszty podróży służbowych. Napisane: 28 wrz 2011, 13:06 |
|
|
hej, musze powiedziec ze hotel Włoski i urządzane w nim konferencje to dobry sposób na obniżenie podatku - można to sobie odliczyć, a miejsc mają kilkaset na pewno  no i w hotelu Włoskim jest co zjeść i napić się za rozsądną cenę. pozdrawiam
|
|
| Góra |
|
 |
|
foreign_stamp
|
Tytuł: Re: Jak ograniczać koszty podróży służbowych. Napisane: 29 wrz 2011, 14:19 |
|
|
|
Ja rzadko jeżdżę, ale jak już to wybieram PKP, bo mimo wielu opóźnień dojeżdżam najszybciej i najtaniej.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|