|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 20 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
1alicja
|
Tytuł: Oszczędności w firmie Napisane: 19 maja 2010, 13:36 |
|
|
Cześć też szukam oszczędności, ale w kosztach firmy, zmieniliśmy dostawców na tańszych, ale chcemy też wydawać mniej na materiały do biura - tańszy papier, tusz z promocji np. dwa tonery w cenie jednego takie cuda to na e-atramenty.pl wynajduje, art. biurowe z marketów i tym podobne - i po dwóch miesiącach widzę, że mi się to opłacało finansowo 
|
|
| Góra |
|
 |
|
kamyk
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 19 maja 2010, 23:33 |
|
|
|
No widzisz, to fajnie że we wszystkim zaczynasz szukac oszczednosci. Czasem warto zajrzec na aukcje na ebaya lub allegro - tam sie pojawiają fajne oferty tonerów do drukarek i kser. Na prawde można tam zaoszczędzic w porównaniu do normalnego sklepu. Jedyny minus że czesto sprzedawcy nie wystawiają faktur, albo nie umieszczają tego w opisach aukcji.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 07 cze 2010, 21:40 |
|
|
Szukać oszczędności należy wszędzie. Nawet w głupiej żarówce. Podobne te energooszczędne coś dają, mam je w domu, ale rodzina nie duża więc nie widać rezultatów. Fakt, że dłużej się ją ma  Kolejna rzecz to sprzęt - wiadomo, że jak się nie korzysta to należy wyłączyć czy jak w wypadku komputera przejść do hibernacji, gasić zbędne oświetlenie itd. Budować tanim ale dobrym sposobem. Makulatura na makulaturę zawsze parę groszy wpadnie  A nie na śmieci 
_________________ www.planetarnia.pl
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kupiec
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 11 cze 2010, 14:51 |
|
|
|
Radeon - ta makulatura poprawiła mi dzisiaj humor. Przede wszystkim należy szukać oszczędności tam gdzie się da. Energia i rozsądne korzystanie. Samochód i odpowiednie zoptymalizowanie go do naszych potrzeb. Telefon, etc.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 11 cze 2010, 15:13 |
|
|
Dlaczego? Zły przykład? Lepiej zaśmiecać a nie "zarabiać" ? Firmy dużo zużywają papieru a przy tym idzie dużo makulatury (kartony, zeszyty, papier itd) Przecież zamiast wyrzucać na śmiecie można zawieść do skupu. Ale nie, ja mam firme i nie będę się tak poniżał - szkoda mi takich firm co tak myślą  Nie są ekologiczne, a takie stają się dnem po jakimś czasie. Takie jest moje zdanie...
|
|
| Góra |
|
 |
|
Kupiec
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 16 cze 2010, 11:12 |
|
|
|
Nie popadajmy w takie paranoje, że makulatura da jakieś pieniądze. Szkoda Ci takich firm? A teraz pomyśl - czas, benzyna, eksploatacja samochodu. Sądzisz, że to zreasumuje parę groszy za śmieci?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 16 cze 2010, 20:54 |
|
|
|
Oszczędzisz środowisko. Jadąc do domu te kilka km można nadrobić i zawieść, dzięki temu później mamy papier itp z odzysku.
|
|
| Góra |
|
 |
|
agness44
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 18 cze 2010, 13:45 |
|
|
|
a ja, np. oszczędzam sporo na księgowości. korzystam z księgowości on-line wfirma.pl, koszt pakietów nie przekracza 40 zł miesiecznie, co przy zatrudnieniu ksiegowej czy korzystaniu z usług biura rachunkowego jest duza oszcednością. Co myslicie o tej formie oszczędnosci w firmie?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 18 cze 2010, 17:28 |
|
|
|
Jeśli masz z tego oszczędności to raczej dobry pomysł.
|
|
| Góra |
|
 |
|
KolorowaJa
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 22 cze 2010, 09:24 |
|
|
Hehehe no nie mogę z tą makulaturą  popieram pana, który mówi, że więcej z tego szkody niż pożytku - czyt. benzyna, spaliny, zanieczyszczenie środowiska  Jeżeli chce się być tak bardzo EKO, można wyrzucać makulaturę do odpowiednich kontenerów - stoją już w większości miast (koszt mniejszy, a i ekologia na tym nie ucierpi:)). Jeśli chodzi o mnie, też korzystam z księgowości internetowej. Przerzuciłam się na wfirmę i jest mi tam dobrze  Zamiast 200-300 złotych płacę te 30-parę złotych. Fakt muszę od czasu do czasu przysiąść do papierków, ale za to 160 zł w kieszonce;) Oprócz tego standardowo - papiery, tonery, paliwo w samochodzie, wybierajcie też optymalny dla was pakiet telefoniczny i internetowy - czasami nie korzysta się z wielu funkcji, czy szybkiego łącza, więc warto i na tym zaoszczędzić. Pozdrawiam
|
|
| Góra |
|
 |
|
Szefunio
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 23 cze 2010, 16:35 |
|
|
|
Można zaoszczędzić wiele w postaci właśnie księgowości. Szczególnie jeśli jest to księgowość on-line, jednak warto wcześniej sprawdzić czy jest to wiarygodna firma. Są również inne sposoby: - zmiana paliwa samochodu na gaz - koszty biura, jeżeli pracujemy w domu to może część czynszu odliczyć sobie co nie wszyscy wiedzą, lub też skorzystać z biur coworkingu
|
|
| Góra |
|
 |
|
agness44
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 30 cze 2010, 09:39 |
|
|
|
Z ta ksiegowościa internetowa to moze byc całkiem dobry pomysl. ja miesiecznie wydaje 400 zł, zeby zaplacic biuru rachunkowemu. jak dziala to on-line? sa jakies specjalne serwisy?
|
|
| Góra |
|
 |
|
Szefunio
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 03 lip 2010, 17:00 |
|
|
|
Działa jak na zasadzie sklepów internetowych. Niby wszystko to samo, jednak cena mniejsza. Nie będę podał konkretnych stron aby nie robić reklamy, jednak polecam poszukać bo ze znalezieniem takich biur nie powinno być problemu.
|
|
| Góra |
|
 |
|
cag
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 12 lip 2010, 11:26 |
|
|
Zaoszczędzić można nawet na wynajmie biura. Jeśli przy prowadzeniu biznesu nie ma konieczności siedzieć 8h dziennie w wynajętym biurze (można pracować np. w domu, ale bez konieczności rejestrowania działalnosci pod adresem domowym) albo jeżeli chce się przez jakiś czas zamrozić spółkę (a adres firmy przecież musi być) to dobrym rozwiązaniem jest wynajęcie wirtualnego biura. Czyli tylko adresu do rejestracji i przyjmowania korespondencji. Jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami i ceną ciekawych pakietów (z racji reorganizacji biura dla którego pracuję, pakiety są obecnie bardzo atrakcyjne i niedrogie w porównaniu z innymi w Warszawie) to zapraszam do kontaktu e-mailowego: a.perycz@wp.pl lub telefonicznego 798561464 Pozdrawiam wszystkich oszczędnych Agnieszka P.S. Pomysł ze zbieraniem makulatury sama praktykowałam w poprzedniej pracy, zbierałam zużyte kartki ze wszystkich biurek  ale w tej firmie tylko na okres mojej wakacyjnej pracy było tak ekologicznie ;]
|
|
| Góra |
|
 |
|
Radeon003
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 13 lip 2010, 20:46 |
|
|
cag napisał(a): P.S. Pomysł ze zbieraniem makulatury sama praktykowałam w poprzedniej pracy, zbierałam zużyte kartki ze wszystkich biurek  ale w tej firmie tylko na okres mojej wakacyjnej pracy było tak ekologicznie ;] Co jak co ale na Discovery ostatnio był taki program, i było kilka słów o makulaturze z firm  Jednak się nie myliłem. Jeśli nazbieramy jej wystarczająco dużo to jakiś zysk będzie. Co tam, parę groszy ale oszczędność. A paliwo? I tak spalimy go na podjazdy koło domu czy na zakupy  A przy okazji wywieźć to nie jest jakiś tam wyczyn.
|
|
| Góra |
|
 |
|
bossross
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 09 mar 2011, 15:36 |
|
|
|
Każdy chce oszczędzać, ale nie można popadać też w paranoję. Są rzeczy, na których nie możesz oszczędzać. Na przykład, jesli chcesz się skutecznie zareklamować i zbudowac trwałą więź z klientem, to nie masz co oszczędzac na reklamie. Z wieloma rzeczami jest jak z właścicielami mercedesa: o wiele większy szacunek wzbudzi kierowca, który jeździ mercedesem na benzynę, niz ten który dorabia zbiornik LPG i tankuje gaz, zeby było oszczędniej, temu drugiemu osobiście się opłaca, ale to ten pierwszy wzbudzi wiekszy szacunek.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Olga
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 20 paź 2011, 09:12 |
|
|
|
Ja oszczędzam na pracownikach, zamiast zatrudniać księgową, kogoś od kadr, płac, robię to poprzez program online wfirma sama i bardzo jestem zadowolona, dodam, że firma nie jest duża i było by to dla nas spore obciążenie - 2 dodatkowe etaty.. Co do tonerów to kiedyś akurat przez nie oryginalne wkłady itp, popsuła mi się drukarka dlatego jestem lekko uprzedzona, ale i tak kupuję ale na zmianę (tańszy odpowiednik i ten oryginalny);)
|
|
| Góra |
|
 |
|
raulq7
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 11 sty 2012, 09:52 |
|
|
|
W dzisiejszych czasach, dążąc do maksymalizacji korzyści finansowych oszczędzamy praktycznie na wszystkim. I sam by efektywnie obniżyć koszty prowadzenia działalności zmieniłem biuro księgowe na bardziej atrakcyjne (wszystko idzie w koszty prowadzenia działalności), do pracy zaczynam zatrudniać przede wszystkim studentów, a do organizacji ich pracy i zapewnienia skutecznej komunikacji między nimi używam specjalnej aplikacji komputerowej taskbeat (co to dokładnie jest najlepiej sprawdzić na ich stronie internetowej). Dzięki temu oszczędzam sporo czasu i sam mogę zająć się skutecznym nadzorem nad nimi, nie musząc tworzyć dodatkowego etatu "kierowniczego"
|
|
| Góra |
|
 |
|
Sampan
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 23 mar 2012, 17:16 |
|
|
|
Koszty można obniżyć poprzez outsourcing wszystkiego co się da i korzystać z usług studentów na stażu za który płaci urząd pracy. Każda firma oczywiście wymaga innego sposobu redukcji kosztów, bo np. raczej trudno zatrudnić studenta w firmie transportowej, aby zastąpił zawodowego kierowcę. Szkoda tylko, że firmy prywatne umieją i chcą oszczędzać a administracja biuro nawet nie wie co to znaczy.
_________________ Zlecenia Ogłoszenia
|
|
| Góra |
|
 |
|
Grzegorzz
|
Tytuł: Re: Oszczędności w firmie Napisane: 06 kwi 2012, 14:37 |
|
|
|
Też uważam, że outsourcing usług to dobry pomysł! Wiem, bo akurat zajmuję się tym w branży IT... Nie dość, że w ogólnym rozrachunku to wychodzi firmie taniej (i to sporo), to jeszcze ma się dużo większą gwarancję usług dobrej jakości. W końcu przedsiębiorstwo, które specjalizuje się w jednej, konkretnej rzeczy/branży dużo lepiej wykona robotę niż firma, która postanowi wszystkim zająć się we własnym zakresie, mimo że być może nie na wszystkim się zna.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 20 ] |
|