FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj •  Zaloguj 
Teraz jest 21 maja 2012, 20:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Import z Chin
PostNapisane: 14 lut 2007, 18:57 

Witam. Co sądzicie o poradnikach pt:Jak importować z Chin.
Czy ktoś to kupował?
Czy ktoś to czytał?
A może ktoś coś kiedyś importował?
Proszę o radę czy warto w to się ładować, i czy żeby to prowadzić trzeba mieć otwartą firmę handlową

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2007, 20:31 
Site Admin

Poradniki jak importować z Chin?
Brzmi trochę tandetnie.
Kiedyś się tym trochę interesowałem ale z tego co wiem to trzeba znaleźć odpowiedniego kontrahenta oraz kupować hurtowo.
No chyba, że towar kupisz od pośrednika w Polsce, ale cena wtedy będzie wyższa.
Czekam na opinie innych internautów.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 17:10 
Na poradnikach zarabiają (a właściwie zarabiali, bo teraz sprzedaż tych poradników jest zabroniona) ludzie na Allegro... Mniej więcej 99% z nich nawet nie próbowała zacząć handlować z Dalekim Wschodem...
Najczęściej były tam tylko adresy stron www i tona przepisów celnych...

Tytuł: Import z Chin
PostNapisane: 15 lut 2007, 19:30 
Zgadzam się, kilka lat temu kupiłem taki poradnik z ciekawości i bardzo się rozczarowałem. Po jakimś czasie powróciłem jednak do pomysłu importu z Chin z bardzo dobrym skutkiem. Teraz oferuję na Allegro biznesplan przygotowany przeze mnie, z informacjami z kąd i jak sprowadzać zestawy lemp ksenonowych do samochodów (takie do własnego montarzu). Improtowałem z Chin wiele rzeczy, m.in. odbiorniki GPS, zestawy słuchawkowe samsunga i motoroli i tym podobne. Zakupy hurtowe można robić wszędzie, ale moją ideą od początku było inwestowanie jak najmiejszej ilości pieniędzy, przy jak największym zysku.
Dla osób zainteresownych biznesplanem link:
http://allegro.pl/item167065961_xenony_ ... ebie_.html

I jeszcze jedno. Sprzedaję ten biznesplan tylko i wyłącznie dlatego, że w końcu przerzucam się na handel całokontenerowy sprzętu fittnes:)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lut 2007, 20:03 

Mam pytanie do magnuma, czy aby impoertować trzeba mieć działalność , skąd się moge dowiedzieć jaki producent oferuje jaką minimalną ilość do wysyłki np.telefonów

Tytuł: import
PostNapisane: 16 lut 2007, 14:00 
Luigi, ja dotychczas robiłem to bez działalności. Z tym że w takim wypadku lepiej sprowadzać pojedyncze sztuki. Jeśli będziesz chciał ściągnąć poweidzmy 10 komórek z poza Uni to mogą Ci to zakwestionować na cle, kazać zapłacić akcyzę i VAT. A żeby płacić VAT musisz mieć działalność. Prawdę mówiąc nie wiem co się dzieje, jeśli w takim wypadku nie masz działalności, czy towar przepada, czy co. Mogą Ci dodatkowo wlepić karę za oszustwo finansowe, chyba że udowodnisz ze te 10 telefonów było dla Twojej rodziny (Tylko jeszcze muszą w to uwierzyć). Przy sprowadzaniu zestawów słuchwkowych robiłem to tak, że wysyłali je z Chin jako gift (nie podlega odprawie celnej) po dwie sztuki na każdego członka rodziny, kolegów itp.
Przepuścili na szczęście wszystkie bez żadnych problemów:)
Ale uwaga, to że na paczce ma napisane że to gift jeszcze nic nie znaczy, w agencjach celnych prześwietlają paczki, mogą Cię również wezwać na komisyjne otwarcie przesyłki itp.

Co do dostawców, ilości minimalnej zamówień itp. zapraszam do zakupu mojego biznesplanu, na życzenie mogę Ci dorzucić kilka innych żródeł, również z Europy gdzie mozesz kupować pojedynczo jak i hurtowo.
Pozdrawiam

Tytuł: import
PostNapisane: 19 lut 2007, 16:20 
Mogę sprzedać również poza allegro. kontakt: magnum2@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2007, 13:21 
Nowy link do biznesplanu:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=168539537

Dodatkowo dorzucę dwie domeny gratis!!

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 10 kwi 2007, 14:58 

Witam!

Ja sprowadziłem z Chin aparaty cyfrowe, mp4 player.

Oczywiście zanim się cokolwiek kupi nalezy sprawdzić czy nie ma tego na allegro. Ja popełniłem ten błąd, że nie sprawdziłem i zarobiłem grosze. Cieszę się oczywiście, że na tym nie straciłem.

Import z Chin jest prosty: jeśli ma się dużo gotówki :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwi 2007, 20:03 

Dużo? Jak dużo? I od czego zacząć??

Tytuł: Re: Import z Chin
PostNapisane: 16 kwi 2010, 05:31 

Pomimo tego, że te posty były pisane 3 lata temu, nadal jest to jeden z najbardziej poczytnych postów, dlatego pozwolę sobie przedstawić ofertę chińskiej firmy Chinabuye. Specjalizujemy się w elektronice, sprzedaż hurtowa i detaliczna. W swojej ofercie mamy m. in. akcesoria do laptopów i komputerów stacjonarnych, kamery i aparaty cyfrowe, akcesoria do konsoli do gier, telefony komórkowe, odtwarzacze MP3, MP4 i wiele innych wspaniałych gadżetów elektronicznych w konkurencyjnych cenach. Zapewniamy wszelkie certyfikaty i akceptujemy różne formy płatności. W przypadku niezadowolenia klienta z produktu (co nam się jeszcze nie zdażyło), przyjmujemy zwrot i zapewniamy pełną refundację. Mamy DARMOWĄ wysyłkę na cały świat! Odwiedź nas na www . chinabuye . com (bez spacji)

PostNapisane: 28 kwi 2010, 22:57 

znam ludzi, którzy zarabiają na produktach z chin...czyli ktoś to kupuje. Chińskie markety w dużych miastach rosną jak grzyby po deszczu...

PostNapisane: 19 cze 2010, 16:03 

Witam serdecznie:)
Jesteśmy bezpośrednim importerem szybko zyskującej sławę kolekcji odzieży damskiej JAPAN STYLE. Ubrania są tanie i dobrej jakości. W stałej kolekcji jest do wyboru około 15 tysięcy różnych ubrań, a cała liczy około 30 tysięcy różnych sztuk. Poszukujemy hurtowników, odbiorców naszej odzieży, którzy chcieliby podjąć współpracę. Odzież cieszy się dużą popularnością i podąża za obecną modą. Każda rzecz zawiera papierowe metki promocyjne na sznureczkach oraz zapakowana jest w przezroczysty woreczek sklepowy. Ubrania te nie są dostępne w sklepach dlatego temat godny uwagi. Dobre warunki współpracy. Osoby zainteresowane proszę o kontakt. e-mail: hurt_odziez@wp.pl
Firma Twist Fashion

PostNapisane: 22 cze 2010, 01:04 

Jeżeli ktoś ma więcej gotówki, a zakładam że taką posiada jeżeli chce zostać importerem to powinien się wybrać na targi organizowane w Chinach.
Można złapać nowe kontakty.
Polecam importować towary, które nie są objęte cłem ponieważ jest z tym wiele "roboty" i dlatego mogę polecić np. import stolików RTV.

PostNapisane: 03 sie 2010, 22:35 

Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum jestem pierwszy raz i na razie próbuje się troszkę wdrożyć . Szukam możliwości jak sprowadzać nie duże ilości na początek żeby troszkę zyskać na marży z chin albo z jakiegoś innego kraju ? Być może ktoś by był zainteresowany jakąś współpracą .POZDRAWIAM

PostNapisane: 20 lis 2010, 01:21 

Import towarów z krajów azjatyckich wiąże się dużym ryzykiem. Niskie ceny zazwyczaj przyciągają inwestorów lub prywatne osoby chcące zarobić na tym kokosy.
Coraz więcej osób patrzy na produkty z nadrukiem -made in china z dystansem wiedząć o jego jakośći i wybiera droższe odpowiedniki europejskich producentów
Takowego poradnika nie ma. Doswiadczenia i znajomośc rynku oraz branży swidczy o naszym sikcesie lub porażce podejmując się takich inwestycji.
Co nie znaczy że nie należy próbować...

PostNapisane: 05 gru 2010, 12:05 

Łatwej jest jak się ma kogoś zaufanego tam na miejscu kto sprawdzi danego potencjalnego partnera.

PostNapisane: 06 sty 2011, 14:10 

Witam,

Markowe - jak myślisz ilu polaków ma kumpli w Chinach??

Napisz konkretnie co chcesz wiedzieć. Ja mam już dość spore doświadczenie w tym temacie.
Zachęcam do zapoznania się z moim artykułem
Jak zarabiać na imporcie z Chin
gdzie opisuje kroki jakie należy podjąć aby zacząć importować.

Ogólnie nie polecam korzystania z usług pośredników, jeśli złapiesz już dobrego dostawcę u źródła Twój biznes będzie mógł po jakimś czasie rozkwitać. Jeśli natomiast będziesz brał towar u pośrednika istnieje większa szansa że będziesz zarabiał grosze bądź taż walczył na granicy rentowności. Oczywiście nie zawsze ale jak jesteś "mały" to opłaca się robić biznes tylko posiadając dwa końce sznurka i nikogo pośrodku.

PostNapisane: 15 mar 2011, 16:09 

importować jakieś buble :-O nie, dziękuję, nie zakupię

PostNapisane: 18 kwi 2011, 13:57 

Znam dwie osoby, które zajmują się importem z Chin i obu bardzo dobrze się powodzi. Czyli jest to nadal bardzo dobry sposób zarobkowania. Z jakością bywa różnie, ale jeżeli ma się dobre źródło to może być ona na całkiem niezłym poziomie. Porównywaliśmy kiedyś koszulki sprowadzone z Chin i z Holandii i Chiny wygrały. Nie dość, że 2 razy tańsze to jakościowo o niebo lepsze, co było widać na pierwszy rzut oka. Myślę więc, że jeżeli dobrze się zakręcić można rozkręcić niezły biznes.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]