FAQ •  Szukaj •  Zarejestruj •  Zaloguj 
Teraz jest 21 maja 2012, 20:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Sklep z obowiem sportowym
PostNapisane: 25 cze 2010, 11:47 

Witam,

Chciałbym otworzyć własny sklep z obuwiem sportowym tylko renomowane marki typu: Puma, Nike, Adidas, Reebok, Lacoste....

Sklep miał by znajdować się w mieście 50 tyś mieszkańców chodzi konkretnie o Wodzisław Śląski, wokół miasteczka typu Pszów, Rydułtowy, Radlin po 10-20 tyś mieszkańców oraz trzy gminy Gorzyce, Lubomia i Mszana po 8-20 tyś mieszkańców.

Lokal bym musiał wynająć, myślę że tu nie będzie problemów.

Jeśli chodzi o konkurencje to w samym Wodzisławiu jest w prawdzie tylko jeden sklep, ale za to mało wybór, często brakuje rozmiarów i jest dosyć drogo.

Cały czas szukam jakieś hurtowni lub importera takiego obuwia ale nie natknąłem się na nić ciekawego, może wiecie skąd brać takie buty.

Potrzebował bym na początku oczywiście jakieś gotówki, wiem że można coś dostać z PUP jakiej można od nich oczekiwać kwoty?

Tytuł: Re: Sklep z obowiem sportowym
PostNapisane: 03 lip 2010, 17:02 

Jeśli chodzi o sklep z obuwiem to sądzę, że na tak małym terenie mógłbyś nie mieć odpowiedniego zbytu.
Jeżeli chodzi o gotówkę to z PUPy :) możesz dostać do 19 tys., chyba że jesteś niepełnosprawny to stawka się zwiększa.

PostNapisane: 06 sty 2011, 14:34 

Witam,

Jeśli chodzi o taki sklep to musiał byś wydać dobre 40 K lub więcej na zatowarowanie - musi być duży wybór.

Kapitał najlepiej wziąć z Uni lub Pupy, więcej info
więcej info

PS. Jeśli rzeczywiście jest tylko jeden sklep to miałbyś spore szanse, otoczenie wygląda elegancko

PostNapisane: 07 mar 2011, 19:55 

Też myślałem nad podobnym pomysłem ale pytając się już doświadczonych ludzi którzy prowadzą lub prowadzili własny biznes mówią że na dłuższą metę może ponieść klęskę tyle że u Ciebie w mieście jest lepiej bo nie ma innego takiego sklepu w dobrym standardzie i bogatą ofertą handlową dla tego ja uważam pomysł dobry jeśli chcesz dowiedzieć się innych rzeczy zobacz tą stronę jak nie zmienisz pomysłu to pomoże ci to chociaż krok po kroku jak do tego się zabrać wszystkie opłaty i formularze jakie będziesz musiał wypełnić.Zapraszam i zachęcam do komentowania i własnych wpisów. http//inwestycjeiallegro.blogspot.com/

PostNapisane: 30 maja 2011, 10:55 

Oczywiście przysługuje Ci dofinansowanie na rozkręcenie takiej działalności,ale weź pod uwagę także koszty utrzymania lokalu. Początkowo będą one spore,ale jedno co mogę zaproponować to handel za pośrednictwem internetu,tam otwórz swój sklep.zobaczysz ze to bardziej opłacalne.

Pozdrawiam account-pl.eu

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]